De Kracht van de kudde

 

Over de workshop

Een goed team kent elkaars kwaliteiten en is aanspreekbaar op gedrag. In dit verband valt van paarden veel te leren. Het programma “de Kracht van de kudde” gaat over collectiviteit, over gedeeld en persoonlijk leiderschap met echte paarden.
Het programma wordt in de vorm van een “experience” aangeboden. Dit betekent dat deelnemers “de handen uit de mouwen steken” in een real life omgeving.

José en haar team nemen je mee in de wereld van lef en leiderschap. Er wordt gewerkt met de thema’s authentiek en gedeeld leiderschap in de omgeving van paarden.
Paarden hebben geen filter, ze geven direct terug wat zij ervaren en zijn daardoor een levensechte spiegel. Aan de deelnemers wordt een omgeving geboden om elkaar op een andere en prettige manier beter te leren kennen.

 

Praktisch

De workshop wordt verzorgd door José Dankers en Paul Robben. José is paardeninstructeur en paardencoach. Paul is psychotherapeut en een fervent ruiter. De workshop duurt van 10.00-14.00 uur  of van 13.00 uur -17.00 uur.

• De uitvoering vindt plaats aan de St. Lambertusstraat 91 in Cromvoirt;
• Deelnemers worden verzocht kleren aan te trekken die vies mogen worden en vooral ook stevige platte schoenen met een harde neus;
• Het programma vindt buiten plaats;
• Er wordt gewerkt naast het paard, niet op het paard;
• De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met paarden.
• Als mensen bang zijn voor paarden wordt hier respectvol mee omgegaan.

Investering

De  prijs voor deze workshop bedraagt € 1975,-  exclusief 21% BTW tot een maximum aantal van 14 personen, inclusief koffie, thee en taart. Voor de lunch of een borrel kan gezorgd worden tegen meerkosten.

"Ik dacht aan de uitspraak van Jim Elliot: he is no fool who gives what he cannot keep to gain what he cannot lose. Ik gun iedereen dit soort leermomenten; i.c. loslaten van je veronderstelde veilige comfort en zekerheid, en te leren over jezelf en de wereld waarin je leeft. ‘t Was leuk en verrijkend! Dank"

Maarten Dees, interimmanager

De theorie van congruentie van emotie en zichtbaar gedrag spreekt me erg aan. Ik vond het erg leuk om daar mee aan de slag te gaan en te zien bij anderen en te ervaren bij mezelf wat het effect daarvan is (bij paarden). Weer een stapje gemaakt naar authentiek leiderschap. Heel leuk en leerzaam.

Janneke Teeuw interimmanager

"Wat een fantastische middag. Wij als team hebben genoten. Grenzen opgezocht en overschreden. Dit alles op een prachtige plek met ervaren begeleiders. Vanuit compassie en geduld werd er gespiegeld, dit alles vanuit een oprecht vertrouwen. Leven in het NU!

Monica Scholtes, directeur SBO Toermalijn

Bijzondere, unieke en leerzame middag. José en Paul bedankt voor de warmte, de gastvrijheid en de nieuwe kennis en inzichten!

Marieke Sondij, leerkracht

Starten is makkelijk

Gratis 20 minuten chat

Wil je ergens over sparren, laat het me weten.

Maak een afspraak

Een gesprek over de mogelijkheden 

Boek een introductiesessie

leiderschapssessie  

Veelgestelde vragen teamworkshop De Kracht van de Kudde 

Waarom een workshop met paarden?

Paarden kunnen ons heel veel leren over leiderschap en samenwerking. Zij reageren direct op jouw mate van leiderschap. Paarden leven in een kudde die nauw samenwerkt. Ben jij een hengst,  een jager, een maatje of  de leidmerrie?

Ik ben bang van paarden, wat nu?

Van harte welkom. Er is nog genoeg te zien en te leren als je op een afstand staat. Onze ervaring is dat de angst heel snel over gaat. 

Is de teamworkshop geschikt voor alle soorten teams?

Jazeker, maakt niet uit wat voor functies of soort bedrijf of netwerk. Wel is het de bedoeling dat je met elkaar reflecteert op  samenwerking en leiderschap. 

Dit programma is zeker alleen geschikt voor paardenmeisjes en niet voor stoere kerels?

Nee hoor, juist voor stoere kerels is het super leerzaam.

Moet ik ook op het paard?

Nee, we werken alleen  naast het paard.

Wat heb ik er aan op mijn werk?

Je hebt inzicht gekregen in je leiderschapsstijl en in het functioneren van jullie team als kudde. Deze kennis en inzichten zijn zeker waardevol op de werkvloer. Daarnaast heb je jezelf en je collega’s op een andere manier leren kennen.

Contact 

Heb je een vraag of een opmerking, laat het me weten.

06 42570375

St. Lambertusstraat 91 Cromvoirt

hallo@josedankers.nl